22.09.2023

Vad ska man tänka på när man väljer tandställning i olika färger?

En tandställning i en anpassad färg kan påverka hur du uppfattar ditt utseende under de månader du måste bära tandställningen varje dag. Den snabba teknologiska utvecklingen inom tandvård har bidragit till aligners av ClearCorrect, ett populärt alternativ för dem som vill ha en tandställning i en mer diskret utformning och färg. 

Det traditionella valet 

Färgen på en traditionell tandställning kan anpassas på de små elastiska bindningar som används för att fästa byglarna till tandställningstråden. Dessa elastiska bindningar kommer i en mängd olika varianter, och du kan ofta välja en kombination av olika färger om du vill ha det. Att välja bland tandställning färger kan vara svårt. Men varför inte matcha med din favoritfärg, en kommande semester (till exempel röd och grön för jul) eller något annat tema du väljer till din traditionella tandställning. Många patienter väljer dock att ha tandfärgade bindningar för en mindre märkbar look. Traditionella tandställningar, som är gjorda av metall, kan trots de vitfärgade bindningarna vara framträdande och få vissa att känna sig obekväma. Det leder oss till den modernare tandregleringen, ClearCorrect, som i princip är osynlig när den sitter på och reglerar dina tänder.   

Vad ska man tänka på när man väljer tandställning i olika färger?

Effektiv elegans med ClearCorrect 

Idag är det vanligare att använda tandregleringen med plastskenor. Aligners är tunna, genomskinliga och individanpassade skenor som placeras över dina tänder. Designade utifrån dina tänder och ditt mål för ditt leende, flyttar de gradvis dina tänder till önskade positioner. Din tandläkare tillsammans med tandtekniker skapar en serie med aligners och varje skena ändrar tandens position lite grann. Du bär varje skena i ungefär 2 veckor och sen byter du till nästa i serien.

Behandling med ClearCorrect är populärt tack vare skenornas färg och form. Klarheten gör behandlingen till ett lika självklart val för dig som vill ha en effektiv tandreglering utan att människor i din omgivning kommer att märka av det. 

En kort period för anpassning  

Genomskinliga aligners kan enkelt tas av och sättas på igen, vilket gör det lätt att borsta tänderna och att äta. Du har inga begränsningar eller behöver göra anpassningar i din kost som du kanske skulle göra med en traditionell tandställning. ClearCorrect ger dig friheten att fortsätta njuta av dina favoritmaträtter och att upprätthålla en bra munhygien utan besvär.

Valet av en tandställning är en process som bör balansera både de estetiska och funktionsmässiga aspekterna. ClearCorrect erbjuder en smidig och snygg lösning för dem som vill ha en tandställning som inte är lika framträdande som traditionella alternativ.  

Är All About Smiles för dig?
Få en kostnadsfri förstudie genom att boka en tid här
Fungerar detta för mig?

Sundare leenden för lyckligare liv!

M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 858 098 098
Contact
M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 77 588 89 68
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram