06.10.2023

Tandläkare i Kungälv som kan hjälpa dig med aligners

All About Smiles samarbetar med Tandvårdsgruppen i Kungälv, en tandläkarklinik som erbjuder en modern metod för tandreglering med ClearCorrect. Behandlingen har en rad fördelar som är bra att ha i åtanke när man står i valet och kvalet mellan olika metoder för tandreglering. 

Få en estetisk lösning

ClearCorrect använder en serie av genomskinliga och avtagbara aligners/skenor som är tillverkade i plast. Det är ett utmärkt alternativ för dem som vill ha en estetiskt tilltalande lösning och undvika den synliga och klumpiga metallställningen.

Bra komfort

ClearCorrect är tillverkat av mjukt och flexibelt material, vilket minskar risken för obehag och irritation i munnen. Du kommer att uppleva mindre skavsår i munnen, vilket är vanligt med traditionella tandställningar. Detta gör behandlingen bekvämare och mer skonsam för din munhälsa.

Tandläkare Kungälv

Bra för hygienen 

En stor fördel med ClearCorrect är att skenorna är avtagbara. Du kan enkelt ta bort dem när du äter, borstar tänderna eller rengör dem. Detta eliminerar alla begränsningar när det gäller din kost och underlättar rutinerna för munhygien. Du behöver inte oroa dig för att maten fastnar i apparaturen eller att ha svårt att rengöra dina tänder ordentligt.

Effektiv metod

ClearCorrect har visat sig vara en effektiv metod för att korrigera olika tandproblem, inklusive över- och underbett, trångställningar och gluggar. Varje aligner/skena är individuellt anpassad för att passa dina tänder exakt och gradvis justera deras position. Du kommer att se resultat över tiden, och behandlingen kan vara lika effektiv som traditionella tandställningar.

Färre återbesök

ClearCorrect kräver vanligtvis färre besök hos tandläkaren jämfört med traditionella tandställningar. Du kommer att ha regelbundna uppföljningar för att övervaka ditt framsteg, men dessa besök kan vara mindre tidskrävande än de justeringarna som krävs med metalliska tandställningar. Detta sparar inte bara tid utan kan också vara mer praktiskt för personer med en hektisk livsstil.

Tandläkare i Kungälv: Få hjälp hos Tandvårdsgruppen

Tandvårdsgruppen i Kungälv kan hjälpa dig att undersöka om ClearCorrect är rätt för dig. Det är en effektiv metod för att rätta till olika tandproblem och chansen är därför stor att du också kan uppnå leendet du alltid velat ha med denna moderna tandreglering. Varför då inte välja den som är mest diskret, bekväm och ger minimala begränsningar i vardagen? 

FAQ

Hur länge förväntas behandlingen vara?

En behandling med ClearCorrect varierar beroende på patientens individuella behov och tandkorrigeringens komplexitet. Generellt sett kan en behandling med ClearCorrect ta mellan 6 och 24 månader.

Hur mycket kostar behandlingen?

Generellt sett kostar en ClearCorrect-behandling vanligtvis ungefär lika mycket som en traditionell tandställning med fasta eller löstagbara apparater. Det kan dock finnas vissa variationer inom behandlingsplan beroende av bettproblemen, antal aligners som behövs, längden på behandlingen och eventuella andra tandvårdsbehandlingar som kan krävas före eller efter ClearCorrect-behandlingen. Eftersom behandlingskostnaden kan skilja sig åt är det viktigt att boka en konsultation och göra en undersökning hos någon av våra tandläkare för att få en exakt prisuppgift och en personlig behandlingsplan.

Vilka skötselråd finns för Clear Correct?

Ta bort skenorna när du äter eller dricker något annat än vatten. Skölj sedan skenorna med ljummet vatten innan du sätter tillbaka dem för att undvika ansamling av bakterier eller matrester. Borsta tänderna noggrant med fluortandkräm och använda tandtråd minst två gånger om dagen. Detta hjälper till att hålla tänderna och tandköttet friska samt motverkar plack. Rengör även skenorna med en mjuk tandborste och mild tvål varje dag för att undvika bakterieansamling och dålig lukt. Det kan vara en fördel för din munhälsa att borsta tänderna också efter du har ätit mat. Undvik att äta eller dricka med skenorna på för att undvika att de blir smutsiga, missfärgade eller deformeras. Ta alltid av skenorna innan du äter eller dricker något annat än vatten. Undvik också att röka, tugga tuggummi eller suga på hårda godisar eller andra objekt när du har skenorna på.

Är All About Smiles för dig?
Få en kostnadsfri förstudie genom att boka en tid här
Fungerar detta för mig?

Sundare leenden för lyckligare liv!

M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 858 098 098
Contact
M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 77 588 89 68
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram