08.11.2022

Tandställning – hur går det till att få en?

För dig som inte upplever dig vara född med ett naturligt, jämnt och vackert leende finns ingen anledning att misströsta. Det är nämligen mycket enkelt att korrigera en tandrad så att den blir precis så snygg som du vill ha den. Att tandreglering sker med hjälp av en tandställning vet du säkert redan. Men hur ser moderna tandställningar ut och hur går det till att få en?

En bra början är att boka en konsultation hos oss på All About Smiles. När du kommer till oss för detta inledande samtal, går du och din tandläkare igenom allt du behöver veta om hur tandreglering går till och vilken behandlingsmetod som är bäst för just dina tänder. I denna artikel kommer vi ge dig en generell bild av hur det går till att reglera tänder med tandställning.

Tandställning ger vackra, jämna tänder i alla åldrar

Tandställning

Det är viktigt att känna till att även om du av någon anledning inte reglerade dina tänder som tonåring, har du fortfarande alla chanser i världen att göra det i vuxen ålder. Ett vackert leende är absolut inom räckhåll för dig, oavsett om du önskar tandreglering av kosmetiska eller medicinska skäl. Kosmetiska skäl innebär helt enkelt att du vill reglera dina tänder för att få ett vackert leende. Med medicinska skäl menas ofta att man vill rätta till ett felaktigt bett. Ett skevt eller snett bett kan annars leda till problematik med spänningar och smärta, men kan alltså enkelt korrigeras med hjälp av tandreglering. En tandställning kan användas för att bland annat korrigera följande bettproblematik:

  • Underbett
  • Överbett
  • Korsbett

Under er första konsultation kommer din tandläkare kunna avgöra på vilket sätt dina tänder behöver regleras. Även om du kommer in för en kosmetisk tandreglering kommer din tandläkare självklart passa på att även åtgärda eventuell bettproblematik, för att du ska få maximal nytta av din tandreglering.

Tandställning – osynlig och effektiv

Tandställning

Nästa steg på vägen mot leendet du alltid drömt om är att passa in den tandställning din tandläkare bedömt är bäst för just dig. Tandläkarna hos oss på All About Smiles arbetar ofta med ClearCorrects osynliga tandställningar, som vi anser vara de mest effektiva tandställningarna på marknaden. Många av våra patienter som reglerar tänderna i vuxen ålder uppskattar särskilt hur diskreta ClearCorrects tandställningar är.

Efter den konsultationen får du komma på återbesök för att prova ut din tandställning. När tandställningen sedan tillverkats och anpassats efter dina unika tänder, kommer du tillbaka för att få den insatt. Du kommer även få tydliga instruktioner av din tandläkare om hur du ska sköta din tandställning. När du behandlas med ClearCorrect får du genomskinliga tandskenor som ska tas ut varje gång du äter. Du bör bära tandskenorna 22 timmar om dygnet.

Beroende på dina tänders utgångsläge kan en tandreglering pågå olika länge. En enklare reglering kan vara klar på sex månader, medan mer komplicerad bettproblematik kan behandlas under två år. Under behandlingsperioden kommer du regelbundet träffa din tandläkare för att justera tandställningen och kontrollera dina framsteg. 

Hur fungerar en tandställning?

En tandställning justerar dina tänders position genom att långsamt pressa dem till sitt nya läge. Tandställningen formas efter dina unika tänder och bärs under en viss tidsperiod, ofta mellan sex månader och ett eller två år. 

Vad kostar det att sätta in en tandställning?

Kostnaden för en tandreglering med tandställning varierar beroende på omfattning. Hos All About Smiles börjar din resa mot ett vackert leende alltid med en konsultation. Vid det inledande samtalet kommer du och din tandläkare gå igenom vilken typ av tandställning du behöver och prisbilden på behandlingen.

Vilken tandställning får man hos All About Smiles?

Våra tandläkare använder sig i hög grad av ClearCorrects osynliga tandställningar. Exakt vilken tandställning som är rätt för dig kommer du och din tandläkare att besluta om i samråd.

Är All About Smiles för dig?
Få en kostnadsfri förstudie genom att boka en tid här
Fungerar detta för mig?

Sundare leenden för lyckligare liv!

M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 858 098 098
Contact
M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 77 588 89 68
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram