11.05.2023

Tandreglering i Umeå

Tandcenter är en tandläkarmottagning i Umeå som erbjuder en mängd olika tandvårdstjänster, inklusive tandreglering med ClearCorrect.

ClearCorrect – en osynlig och avtagbar tandställning

ClearCorrect är en tandregleringsbehandling som använder genomskinliga och löstagbara plastskenor för att gradvis justera tändernas position. Denna produkt är en populär och säker metod för tandreglering och har många fördelar gentemot traditionella tandställningar. Med bakomliggande ClearQuartz-teknik erhåller skenorna hög komfort och kvalitet. 

Tandregleringen gör det möjligt att korrigera en mängd olika tillstånd inklusive överlappande tänder, gluggar mellan tänderna, sneda tänder och även större bettproblem för ökad estetik och funktion. 

En av de främsta fördelarna med ClearCorrect är att skenorna är diskreta. De är transparenta och syns därför inte lika mycket som traditionell tandreglering med metallställningar. En annan fördel med ClearCorrect är att de avtagbara skenorna gör det enklare att rengöra tänderna än med traditionell tandställning. Du kan läsa mer om behandlingen här.

Tandreglering i Umeå – såhär går det till  

För att genomföra en tandreglering med ClearCorrect hos din Tandcenter i Umeå bokar du en tid för konsultation där din tandläkare kommer att undersöka om det är den bästa tandregleringen för dig. Tandläkaren kommer i så fall att göra en anpassad behandlingsplan för dina tänder och skicka en beställning för tillverkningen av dina skenor.

Du kommer att behöva byta ut skenorna efter några veckor för att gradvis flytta tänderna till den önskade positionen. Din tandläkare kommer att övervaka behandlingen och se till att allt går som planerat. Behandlingen tar cirka 6 till 24 månader beroende på behovet av tandreglering.

Kostnaden för ClearCorrect varierar beroende på hur länge behandlingen kommer att pågå och hur stort behov av tandreglering du har. Detta kommer att diskuteras under din konsultation. 

Sammanfattningsvis erbjuder Tandcenter tandreglering med ClearCorrect, en pålitlig och diskret behandling som använder transparenta skenor för att gradvis flytta tänderna som du önskar. Behandlingen är individanpassad och övervakas av en av våra duktiga tandläkare. Kostnaden varierar beroende på varje patients behov och antal skenor som krävs. Boka en konsultation här!

Hur mycket kostar skenorna?

Kostnaden för en behandling med ClearCorrect kan variera beroende på flera faktorer, såsom antalet tandställningar som krävs och längden på behandlingen. Detta diskuteras under konsultationen som är gratis hos oss.

Hur ofta byts skenorna ut?

Skenorna i ClearCorrect-behandlingen byts vanligtvis ut var fjärde till sjätte vecka. Antalet skenor beror på behandlingens längd och på patientens specifika behov. Det är dock den ansvariga tandläkaren som gör en individuell bedömning över hur ofta skenorna bör bytas ut.

Hur ofta ska tandställningen bäras?

För att uppnå bästa resultat bör ClearCorrect bäras nästan alla timmar om dygnet, dvs. det är tillåtet att ta ut dem under en kort tid. Det är viktigt att följa behandlingens tidsplan och inte missa regelbundna uppföljningar hos tandläkare på kliniken. Din tandläkare kan ge dig mer specifika rekommendationer baserat på dina individuella behov och det allmänna tillståndet av dina tänder.

Är All About Smiles för dig?
Få en kostnadsfri förstudie genom att boka en tid här
Fungerar detta för mig?

Sundare leenden för lyckligare liv!

M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 858 098 098
Contact
M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 77 588 89 68
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram