27.10.2023

Få raka tänder – Det här kan vi hjälpa dig med

Att få raka tänder förbättrar inte bara ditt utseende utan också din orala hälsa. Idag finns det flera alternativ för tandreglering inklusive ClearCorrect, som vi är stolta att erbjuda hos många av våra tandläkare runt om i landet. 

Fördelar med ClearCorrect 

ClearCorrect erbjuder genomskinliga och avtagbara aligners/skenor i plast för att gradvis justera tändernas position för att jobba mot att få raka tänder. De erbjuder en hel del fördelar gentemot den klassiska tandregleringen. 

Diskretion 

En av de största fördelarna med ClearCorrect är att det är en diskret behandling. De individanpassade skenorna är gjorda av genomskinligt material och är svåra att upptäcka när de används. Behandlingen blir därmed mer estetiskt tilltalande, särskilt för dig som inte vill visa upp en klumpigare traditionell metallställning.

Vävnadsvänligt material 

ClearCorrect-anordningen är tillverkad av mjukt och flexibelt material, vilket minskar risken för obehag och irritation i munnen. Det är långt mindre sannolikt att du upplever skavsår eller sår i din mun vilket är vanligt med traditionella tandställningar.

Minimala begränsningar i vardagen 

En annan fördel med ClearCorrect är att skenorna är avtagbara. Du kan ta bort dem när du äter, borstar tänderna eller rengör dem. Detta eliminerar eventuella begränsningar när det gäller vad du kan äta och det underlättar givetvis också tandvården.

Effektiv metod 

ClearCorrect har visat sig vara en effektiv metod för att korrigera en mängd olika tillstånd, inklusive över- och underbett, trångställningar och gluggar. Varje skena är skräddarsydd för att passa dina tänder och gradvis flytta dem till de önskade positionerna med önskan om att få raka tänder. 

Enkelt underhåll

ClearCorrect kräver normalt färre besök till tandläkaren jämfört med traditionella tandställningar. Du kommer att ha regelbundna uppföljningar för att övervaka dina framsteg. Återbesöken är i regel mindre tidskrävande jämfört med de regelbundna justeringarna som krävs med metalliska tandställningar. 

Få raka tänder – Det här kan vi hjälpa dig med

Hur hjälper behandlingen dig för att få raka tänder?

För att börja med ClearCorrect bokas en konsultation hos någon av våra tandläkare. Under mötet kommer tandläkaren undersöka dina tänder och bettförhållande för att sedan diskutera dina mål och förväntningar. Om det bedöms lämpligt, kommer tandläkaren att ta avtryck av dina tänder och skicka dem till ClearCorrect-labbet som tillverkar de skräddarsydda skenorna. 

När du har fått dina aligners kommer din tandläkare att instruera dig om hur du ska använda dem. Det är viktigt att bära skenorna i den rekommenderade tidsperioden för att uppnå de bästa resultaten. Du bör också följa tandläkarens instruktioner för att rengöra skenorna och bibehålla god munhygien under behandlingen. Om du är intresserad av att korrigera sneda tänder eller andra bettfel, kontakta någon av våra tandläkare eller samarbetspartners för att ta reda på om ClearCorrect är rätt för dig som vill få rakare tänder. 

FAQ

Hur länge tar behandlingen?

Från 6-24 månader brukar en behandling med ClearCorrect uppskattningsvis ta. Längden kan variera beroende på typ av bettfel som korrigeras samt hur väl du använder dina skenor. 22 timmar om dagen brukar vara ett minimikrav.

Hur sköter du hygienen under behandlingen?

-Ta bort skenorna när du äter eller dricker något annat än vatten. Skölj sedan skenorna med ljummet vatten innan du sätter tillbaka dem för att undvika ansamling av bakterier eller matrester. -Borsta tänderna noggrant med fluortandkräm och använda tandtråd minst två gånger om dagen. Detta hjälper till att hålla tänderna och tandköttet friska samt motverkar plack. Rengör även skenorna med en mjuk tandborste och mild tvål varje dag för att undvika bakterieansamling och dålig lukt. Det kan vara en fördel för din munhälsa att borsta tänderna också efter du har ätit mat. -Undvik att äta eller dricka med skenorna på för att undvika att de blir smutsiga, missfärgade eller deformeras. Ta alltid av skenorna innan du äter eller dricker något annat än vatten. Undvik också att röka, tugga tuggummi eller suga på hårda godisar eller andra objekt när du har skenorna på.

Vad kostar tandregleringen?

Kostnaden för en ClearCorrect-behandling kan variera beroende på flera faktorer, inklusive ort, tandläkarens prissättning, den specifika behandlingsplanen och eventuella ytterligare tandvårdsbehov. Generellt sett kostar en ClearCorrect-behandling vanligtvis ungefär lika mycket som en traditionell tandställning med fasta eller löstagbara apparater. Det kan dock finnas vissa variationer beroende på faktorer som omfattning av bettproblemen, antal aligners som behövs, längden på behandlingen och eventuella andra tandvårdsbehandlingar som kan krävas före eller efter ClearCorrect-behandlingen. Eftersom behandlingskostnaderna kan variera är det viktigt att boka en konsultation med en tandläkare för att få en exakt prisuppgift och en personlig behandlingsplan.

Är All About Smiles för dig?
Få en kostnadsfri förstudie genom att boka en tid här
Fungerar detta för mig?

Sundare leenden för lyckligare liv!

M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 858 098 098
Contact
M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 77 588 89 68
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram