09.02.2023

Osynlig tandställning – avancerad teknik för att hjälpa dig till raka tänder

Hos All About Smiles tandkliniker möts du av erfarna tandregleringsspecialister som kan erbjuda dig dagens modernaste behandlingar inom tandreglering. I dag är tandställningar långt ifrån forna tiders så kallade "tågräls", som nog kan påstås inte upplevdes särskilt bekvämt eller snyggt av någon som behandlades med dem. I dag är det genomskinliga tandskenor som gäller – bekvämt och diskret tack vare avancerad teknik.

Tandreglering med genomskinliga tandställningar är bland de mest populära ortodontiska behandlingarna som utförs idag. Mycket tack vare de goda resultaten och det smidiga tillvägagångssättet. Genomskinliga tandställningar kan rätta till såväl bettproblematik som sneda tänder, och är ett mycket effektivt behandlingssätt för patienter i alla åldrar. Även du som vill rätta till dina tänder i vuxen ålder har alltså mycket goda chanser att få en perfekt tandrad med denna metod. 

Så regleras tänderna med hjälp av osynlig tandställning

Osynlig tandställning – avancerad teknik för att hjälpa dig till raka tänder

Tandreglering handlar om att justera dina tänders position så att du får en jämn tandrad och ett korrekt bett. Detta uppnås enkelt och bekvämt med hjälp av de genomskinliga tandställningar från ClearCorrect som vi använder oss av på All About Smiles. Varje tandställning utformas individuellt efter dina unika tänder, och formgjuts för att sedan långsamt pressa dina tänder till rätt läge. Med jämna intervall kommer du byta ut dina tandskenor och gjuta nya som passar till dina tänders nya position. 

Fler än 400 000 patienter har i dag fått sina tänder reglerade med hjälp av ClearCorrects högteknologiska tandställningar. Tandskenorna är mycket slittåliga och uppbyggda av en trelagerskonstruktion. Skenornas effektiva resultat kommer sig av deras förmåga att leverera ett jämnt och konsekvent tryck på dina tänder. Det elastiska mellanlagret ger dig exceptionellt hög komfort, och de flesta patienter upplever inget obehag under behandlingstiden.

ClearCorrect har varit verksamma på marknaden för tandregleringsteknik sedan 2006, och har nu sin tredje generations tandställningar ute på klinikerna. ClearCorrect tillhör branschens marknadsledande aktörer och kan exklusivt erbjuda sin patenterade ClearQuartz-teknologi som gör plasten i tandskenorna extra klart genomskinlig. Närmare en osynlig tandställning än så går inte att komma. 

ClearCorrect – diskret tandställning som går att plocka ut

Osynlig tandställning – avancerad teknik för att hjälpa dig till raka tänder

För dig som inte bara är fokuserad på hur ditt leende kommer se ut efter behandlingen, utan även hur dina tänder ser ut medan behandlingen pågår, är ClearCorrects genomskinliga tandställningar helt optimala. Tandställningen består av två genomskinliga skenor som sätts över dina tänder. Eftersom skenorna täcker hela tandytan kommer du plocka ut tandställningen när du äter eller borstar tänderna. Du kommer med andra ord kunna behålla precis samma goda tandhygien som du är van vid.

Med ClearCorrects tandställningar har du möjlighet att plocka ut skenorna en kortare stund vid extra speciella tillfällen, som till exempel en fotografering. Det rekommenderas att du bär dina tandskenor under 22 timmar varje dygn. Detta för att du ska få ett så effektivt och gott resultat som möjligt. Under din inledande konsultation hos All About Smiles kommer du få all information du behöver för att sköta dina tänder under behandlingen.

Är osynliga tandställningar verkligen osynliga?

Ja, nästintill. De genomskinliga tandskenorna från ClearCorrect är tillverkade med patenterad ClearQuartz-teknologi som många upplever gör ClearCorrects tandställningar till marknadens mest diskreta tandregleringsmetod.

Gör det ont att ha tandställning?

ClearCorrects osynliga tandställningar är konstruerade i tre lager, där mellanlagret är mycket flexibelt. Det gör tandskenorna mycket komfortabla. De flesta patienter upplever inget obehag under behandlingen.

Hur gammal kan man vara för att behandlas med osynliga tandställningar?

All About Smiles tar emot patienter i alla åldrar för tandreglering. Vid det inledande konsultationsmötet med tillhörande undersökning går vi igenom dina individuella förutsättningar för att avgöra vilken behandlingsmetod som är rätt för dig.

Är All About Smiles för dig?
Få en kostnadsfri förstudie genom att boka en tid här
Fungerar detta för mig?

Sundare leenden för lyckligare liv!

M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 858 098 098
Contact
M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 77 588 89 68
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram