29.08.2023

Hur fungerar en genomskinlig tandställning?

En genomskinlig tandställning, även känd som ClearCorrect, har blivit allt mer populär bland dem som vill korrigera sina tänder på ett mycket diskret och estetiskt sätt. Denna innovativa tandställning består av en serie specialtillverkade genomskinliga plastskenor, så kallade aligners, som gradvis flyttar tänderna till den önskade positionen. Genomskinliga tandställningar är avtagbara, bekväma att bära och ger mycket få begränsningar i jämförelse med traditionella metalliska tandställningar.

Det första som sker när du bestämmer dig för att använda en genomskinlig tandställning är att tandläkaren och tandteknikern planerar en individuell behandlingsplan för att korrigera dina tänder. Baserat på deras bedömning och en digital skanning av dina tänder kommer de att skapa en serie skenor som passar ditt nuvarande bett och till slut önskade tandposition. Varje skena i serien är skräddarsydd för att gradvis flytta tänderna till den önskade positionen.

När du har fått dina genomskinliga tandställningar kommer du att börja använda den första skenan i serien av x antal skenor. Det rekommenderas att du bär varje skena i ungefär två veckor innan du byter till nästa. Med tiden och mellan skenorna kommer du att märka hur dina tänder gradvis flyttas till rätt position allteftersom. Det är viktigt att följa tandläkarens instruktioner angående tidsramar för att byta skena och hur länge du ska bära dem varje dag.

Smärtfri behandling med bekväma aligners

En av de stora fördelarna med en genomskinlig tandställning är att den är avtagbar. Detta innebär att du kan ta bort skenorna när du äter eller borstar tänderna. Tandborstning och rengöring av tandställningen blir därmed mycket enklare jämfört med traditionella tandställningar. Däremot är det viktigt att bära skenorna 20-22 timmar per dag för att uppnå önskat resultat. Ju längre tid du bär dem desto snabbare kommer dina tänder att flyttas till rätt position.

Under behandlingens gång kommer du att behöva regelbundna kontroller med din tandläkare för att säkerställa att tandställningen fungerar som den ska och att tänderna förskjuts ordentligt. Tandläkaren kommer att använda dessa kontroller för att utvärdera framsteg och justera behandlingsplanen om det skulle behövas.

ClearCorrect ett alltså utmärkt alternativ för dem som vill korrigera tändernas ställning utan att någon i ens omgivning märker av det. Genom att använda skräddarsydda genomskinliga skenor kan tänderna gradvis flyttas till önskad position. Det är viktigt att följa tandläkarens instruktioner och ha regelbundna kontroller för att uppnå bästa möjliga resultat. Genomskinliga tandställningar är sammanfattningsvis ett bekvämt och estetiskt tilltalande alternativ för dig som vill få ett vackrare leende. Boka en konsultation hos någon av våra tandläkare och samarbetspartners nära dig.

FAQ

Är All About Smiles för dig?
Få en kostnadsfri förstudie genom att boka en tid här
Fungerar detta för mig?

Sundare leenden för lyckligare liv!

M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 858 098 098
Contact
M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 77 588 89 68
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram