15.11.2021

Hur fungerar ClearCorrect? Och varför valde vi det?

ClearCorrect är en av de mest populära behandlingsvarianterna med osynliga skenor, och har hjälp hundratusentals patienter att få rakare tänder sedan 2006. Eftersom skenorna är både så gott som osynliga och dessutom bekväma jämfört med en vanlig metalltandställning, är det en av de mest populära, tillgängliga och diskreta formerna av tandregleringsbehandling.

Men hur fungerar ClearCorrect? Och varför valde vi det som vår föredragna behandlingsmetod med genomskinliga skenor?

Hur fungerar ClearCorrect?

ClearCorrect-behandlingen med osynliga skenor kräver att patienten har på sig en graderad serie skenor som försiktigt flyttar på tänderna över tid. De specialgjorde genomskinliga skenorna gjuts efter patientens tandavtryck, så att de sitter tätt runt tänderna. Skenorna lägger precis tillräckligt med tryck på tänderna för att få tänder, muskler och ben i munnen att flytta till en ny position. Efter behandlingen har patienten ett rakare leende och kommer löpa lägre risk för framtida problem med munhälsan.

Hur ser processen ut för att få en ClearCorrect-behandling?

Det finns sex steg i processen för att få genomskinliga skenor med ClearCorrect. Så här ser en typisk patients resa ut:

Steg 1

Patienten rådfrågar en av våra experttandläkare eller tandregleringsspecialist och får en inledande undersökning. Klinikern bestämmer huruvida ClearCorrect är den mest passande formen av ortodontisk behandling eller inte i just det fallet.

Steg 2

När det bekräftats att ClearCorrect är det bästa alternativet kommer tandläkaren eller tandregleringsspecialisten göra följande:

  • Skanna patientens tänder
  • Bestämma hur de ska flytta på sig
  • Vidarebefordra ett recept till ClearCorrect

Steg 3

ClearCorrect tillverkar patientens serie med skenor, som går från sneda till raka. Skenorna skickas till patientens tandläkare för att säkerställa att de sitter korrekt.

Steg 4

Patienten behöver ha på skenorna 22 timmar om dagen, förutom när hen äter, dricker annat än vatten, borstar tänder och rengör skenorna. Om patienten inte lyckas ha på skenorna 22 timmar om dagen som instruerat, så kommer uträtningsprocessen avta och det gör att behandlingstiden blir längre.

Steg 5

Skenorna byts ut med några veckors mellanrum för att ersättas av nästa skena, och de fortsätter sätta tryck på tänderna och gradvis flytta dem till en bättre position.

Steg 6

Behandlingen fortlöper tills patienten har ett rakt och hälsosamt leende.

Vilka tandproblem kan ClearCorrect behandla?

ClearCorrect är en effektiv tandregleringsbehandling för de flesta sorters bettfel, inklusive:

  • Överbett
  • Underbett
  • Korsbett
  • Hopträngda tänder
  • Gluggar mellan tänder
  • Öppet bett

Det är värt att notera att enbart ClearCorrect inte nödvändigtvis är den bästa behandlingen vid komplexa fall. Du kan prata med en av våra experttandläkare och ta redan på om du är en lämplig kandidat för en behandling med genomskinliga skenor.

Hur lång tid tar behandlingen och hur mycket kostar det?

Hur lång tid din behandling med genomskinliga skenor tar beror på hur allvarligt bettfel du har och hur duktig du är på att ha i skenorna 22 timmar om dagen. På samma sätt kommer kostnaden variera från patient till patient, och det beror helt på hur komplext fallet är. En experttandläkare borde kunna ge dig en rimlig uppskattning både av behandlingstid och kostnad när du bokar en tid.

Varför valde vi ClearCorrect?

Det finns ett antal anledningar till att All About Smiles valde ClearCorrect framför andra leverantörer av genomskinliga skenor. Här är några av dem:

Överlägsen klarhet

ClearCorrects skenor tillverkas med den patenterade ClearQuartz™-tekniken. Det innebär att de är extremt tunna och flexibla, vilket ger överlägsen klarhet. De flesta väljer genomskinliga skenor för att de är diskreta, och vi är stolta att kunna erbjuda våra patienter en behandling som visar upp deras leende.

Effektivt motståndskraftig mot fläckar och sprickor

En annan fördel med ClearCorrects ClearQuartz™-teknik är att skenorna kan stoltsera med en fantastisk motståndskraft mot sprickor och fläckar. Det här är delvis på grund av de tre lagerna med tufft material som med stor expertis kombinerats för att minska på slitaget utan att kompromissa med komforten. Det yttre lagret har en låg porositet, vilket minimerar riskerna att skenorna missfärgas.

Extra bekväma

Det är ingen hemlighet att genomskinliga skenor är mer bekväma än vanliga tandställningar, men ClearCorrects ClearQuartz™-teknik tar det steget längre. Med elastiska lager som förbättrar rotationen erbjuder ClearCorrects genomskinliga skenor överlägsen flexibilitet, anpassning till tänderna och komfort. Dessutom genomgår ClearCorrects skenor också en poleringsprocess som tar bort alla vassa kanter, som annars kunde vara obekväma för bäraren.

Godkända av experter

ClearCorrect-behandlingar måste alltid utföras och övervakas av en registrerad tandläkare. Det gör dem till ett säkrare och mer pålitligt alternativ för tandreglering än ”gör-det-hemma”-skenor.

En hälsofokuserad approach

Som varumärke tar ClearCorrect en hälsofokuserad approach till tandreglering, när andra varumärken och leverantörer av DIY-skenor främst bryr sig om det kosmetiska. Den hälsofokuserade approachen innebär att patienter inte bara kommer älska sitt nya leende efter behandlingen – de kommer även njuta av bättre munhälsa.

Är ClearCorrect rätt för dig?

Det finns inget sätt att veta om ClearCorrect-behandlingen är lämplig för dig förrän du pratar med en registrerad tandläkare eller tandregleringsspecialist. Om du är intresserade i att få räta tänder och vill diskutera vilka möjligheter du har, besök en av våra experter.

Är All About Smiles för dig?
Få en kostnadsfri förstudie genom att boka en tid här
Fungerar detta för mig?

Sundare leenden för lyckligare liv!

M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 858 098 098
Contact
M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 77 588 89 68
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram