06.07.2023

Få hjälp med sneda tänder

Tandreglering kan vara ett stort projekt för många, både ekonomiskt och tidsmässigt. Det kan också vara en livsförändrande investering på lång sikt. Raka tänder kan bidra till att förbättra självkänslan och det finns även hälsofördelar kopplade till att ha raka tänder. Denna artikel kommer att ge en översikt av varför du borde överväga tandreglering och en utförlig beskrivning av ClearCorrect.

Tandreglering - en hälsosam investering 

Det är allmänt känt att ett bra utseende kan påverka hur vi känner om oss själva. En rak och vacker tandrad kan vara socialt betydelsefullt för många människor som kan känna sig självmedvetna eller obekväma med sina tänder. Ett tandreglerat bett kan även hjälpa till att förbättra uttal samt hjälpa till att skapa en bättre oral hygien, vilket kan förhindra tandproblem på lång sikt. 

Tandreglering kan som tidigare nämnt ha en positiv effekt på hälsan. Felställningar, trånga och ojämna tänder kan göra det svårt att rengöra tänderna ordentligt, vilket kan leda till tandproblem som karies och tandlossning. En rakare tandrad gör det enklare att borsta och rengöra mellan tänderna, vilket minskar risken för infektions- och inflammationssjukdom. Förutom detta kan tandreglering också förbättra bettet och tuggförmågan, vilket kan leda till bättre matsmältning. 

ClearCorrect – den moderna tandregleringen 

ClearCorrect är en tandregleringsmetod som har vuxit i popularitet eftersom den erbjuder en bekväm, diskret och effektiv metod för tandreglering för ungdomar och vuxna. Den ortodontiska behandling använder en serie icke-påträngande och genomskinliga aligners som är anpassade till dina tänder och vars syfte är att gradvis flytta dina tänder till önskad position. Dessa aligners är utformade för att vara så diskreta som möjligt och är svåra för andra att upptäcka när man bär dem.

ClearCorrect-processen börjar genom att du bokar en tid hos din tandläkare för en första bedömning och undersökning. Om dina tänder kan regleras med aligners kommer tandläkaren att ta avtryck på dina tänder och skicka dem till ett tandtekniskt laboratorium där dina anpassade aligners kommer att tillverkas. 

När du hämtat ut dina aligners är det viktigt att ta väl hand om dem under behandlingsperioden för att säkerställa dess effektivitet. Det innebär att du endast tar ut dina aligners när du ska borsta tänderna eller äta mat. Aligners ska bäras i minst 22 timmar om dygnet.

Slutsatsen är att tandreglering inte bara kan förbättra ditt utseende och självförtroende, utan det kan också förbättra din hälsa. Genom att överväga ClearCorrect kan du upptäcka hur fördelaktig denna behandling kan vara för din munhälsa och ditt välbefinnande. Vid ClearCorrect-behandlingar är det vanligt att behandlingsperioden sträcker sig från sex månader till två år.

Är det viktigt att ha ett vackert leende?

Ja, för många människor är det viktigt att ha ett vackert leende. Ett vackert leende kan öka självkänslan och självförtroendet och ge dig bättre resultat i sociala sammanhang och i arbetslivet. Dessutom kan en förbättrad bettställning också bidra till bättre tandhälsa. Således kan ett vackert leende vara viktigt för både den fysiska hälsan och det emotionella välbefinnandet.

Är tandreglering vanligt i vuxen ålder?

Det är vanligt att få tandreglering i vuxen ålder. Många väljer att rätta till tandproblem som de har haft sedan barndomen, medan andra söker behandling för nya oroande problem. Oavsett anledning erbjuder moderna metoder för tandreglering många alternativ som passar vuxna patienter, inklusive mindre synliga alternativ som tandfärgade snabba rätande skenor och lingual ortodonti, som sitter på insidan av tänderna.

Hur ofta lyckas aligners åstadkomma önskat resultat ?

Generellt sett är chansen att uppnå önskat resultat med aligners mycket hög. De flesta användare ser betydande förbättringar inom sex till tolv månaders användningstid. Men det är viktigt att komma ihåg att aligners inte fungerar för alla typer av tandproblem, och att den slutliga effekten är beroende av patientens individualitet och komplians med regelbunden användning och underhåll. Det är alltid bäst att konsultera en tandläkare eller ortodontist för en fullständig bedömning av vad som kan uppnås med alternativen som är tillgängliga.

Är All About Smiles för dig?
Få en kostnadsfri förstudie genom att boka en tid här
Fungerar detta för mig?

Sundare leenden för lyckligare liv!

M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 858 098 098
Contact
M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 77 588 89 68
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram