07.04.2023

Hur länge har man tandställning?

Vi på All About Smiles erbjuder olika metoder för tandreglering. Du som behandlas hos oss kan vara trygg med att våra erfarna tandläkare gör en kvalificerad bedömning efter sin undersökning, och att du behandlas med den metod som är bäst för just dina tänder. Inga två uppsättningar tänder är lika, och alla patienter kräver en helt individanpassad tandreglering oavsett metod.

Det innebär att det inte går att ge ett generellt svar på frågan om hur länge man har tandställning. Däremot kan vi garantera att oavsett hur lång tid en tandreglering tar för just dig, kommer du känna i efterhand att det var värt den tiden. Att få en jämn och vacker tandrad är något många människor drömmer om, och hos oss på All About Smiles får du precis den hjälp du behöver för att drömmen om ett vackert leende ska bli verklighet.

Vanlig tid för behandling med tandställning

Även om det inte går att säga på förhand exakt hur länge just du kommer behandlas med tandställning, går det självklart att säga på ett ungefär hur lång tid en tandreglering brukar ta. Det är vanligt att vi behandlar våra patienter under 12–18 månader innan vi börjar avsluta behandlingen. Du som reglerar dina tänder för smärre tandproblem eller estetiska korrigeringar kan räkna med att vara klar med din behandling inom den tidsramen.

Det som främst påverkar hur länge du kommer ha din tandställning är anledningen till att du ska reglera tänderna. Komplicerad bettproblematik kan ta längre tid att komma tillrätta med än en tandreglering som sker av rent estetiska skäl, som till exempel att rätta till ett fåtal sneda tänder. När du träffar din tandläkare för en första undersökning kommer du få statusen på dina tänder noggrant undersökt. Tandläkaren kommer titta på såväl de funderingar du själv har om dina tänder, och även se efter om det finns någon underliggande problematik som behöver åtgärdas.

Behandlingstiden för tandreglering varierar individuellt

Behandlingstiden för tandreglering kan också variera beroende på vilken typ av tandställning du ska ha. Hos All About Smiles behandlar vi våra patienter med ClearCorrects genomskinliga tandställningar. Dessa nästintill osynliga tandställningar i plast är mycket effektiva, och du som vill justera dina tänder av kosmetiska skäl kan ofta bli klar på mindre än ett år med din behandling. För vissa patienter kan det räcka med så kort behandlingsperiod som sex månader.

Du är varmt välkommen att kontakta oss på All About Smiles för mer information om tandreglering. Vi erbjuder en gratis konsultation med undersökning till alla patienter. På så sätt kommer du få full koll på hur just dina tänder bör regleras, och hur lång tid det bedöms ta för just dig att nå det där vackra slutresultatet du siktat in dig på.

Kan jag ha tandställning som vuxen?

Ja, hos oss på All About Smiles kan även du som är vuxen behandlas med tandställning för tandreglering. Vi bedömer alltid dina förutsättningar individuellt inför behandling, och du kan vara trygg med att få en effektiv och säker behandling.

Måste jag ha tandställning hela tiden?

Det finns fasta och uttagbara tandställningar. Vi på All About Smiles behandlar ofta våra patienter med genomskinliga tandställningar från ClearCorrect, som du kan ta ut i upp till två timmar varje dygn.

När får jag veta hur länge jag ska ha tandställning?

Efter den första konsultationen med undersökning får du en behandlingsplan av din tandläkare. Där framgår hur lång tid din behandling förväntas ta. Under tiden behandlingen pågår utvärderas resultatet kontinuerligt.

Är All About Smiles för dig?
Få en kostnadsfri förstudie genom att boka en tid här
Fungerar detta för mig?

Sundare leenden för lyckligare liv!

M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 858 098 098
Contact
M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 77 588 89 68
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram