12.03.2023

Att ha tandställning som vuxen

Många tror att det bara går att reglera tänder när man är barn eller ungdom. Inget kunde vara längre från sanningen! Tandreglering med tandställning är en mycket effektiv behandlingsmetod även för patienter i vuxen ålder, och du som skulle vilja åtgärda hur dina tänder ser ut har ingen anledning att vänta eller avstå.

Ditt vackra drömleende är inom räckhåll, oavsett hur gammal du är. Så länge som ditt tandkött inte är försvagat kommer du kunna njuta av de fina resultat som går att uppnå med modern tandreglering. Hos All About Smiles har vi mycket goda erfarenheter av att behandla vuxna patienter.

Tandställning i vuxen ålder – diskret och bekvämt

tandställning som vuxen

Tandreglering (som också kallas ortodonti) görs genom att en tandställning utövar ett milt tryck på tänderna, och pressar dem i det önskade läget. Beroende på hur mycket dina tänder behöver justeras, tar en tandreglering mer eller mindre lång tid. En vanlig behandlingsperiod är mellan 12 och 18 månader. Om det handlar om en ren estetisk tandreglering kan det ta mindre tid än ett år.

Tack vare att ortodontin gjort stora tekniska framsteg de senaste åren, kan du idag reglera dina tänder med genomskinliga tandställningar. Hos All About Smiles använder vi genomgående tandställningar från marknadsledande fabrikanten Clear Correct. Dessa tandställningar består av tandskenor i genomskinlig plats, som är i princip osynliga på dina tänder.

Att reglera tänderna med Clear Corrects tandställningar är mycket bekvämt jämfört med andra tandställningar på marknaden, och många av våra vuxna patienter uppskattar särskilt deras diskreta utseende. När du behandlas med Clear Correct kommer du dessutom kunna ha möjligheten att ta ut din tandställning i upp till två timmar varje dygn, vilket innebär att du kan välja att avstå tandställning under särskilda tillfällen.

Tandställning för vuxna av estetiska eller medicinska skäl

tandställning som vuxen

Det finns flera anledningar till att du vill eller behöver reglera dina tänder. Med hjälp av tandställning kan du komma till rätta med många olika typer av bettproblematik, eller tätt sittande tänder som gör att du har svårt att göra rent i mellanrummen. Många som reglerar sina tänder i vuxen ålder gör det med tandhälsan i åtanke.

Men ett vackert leende är sannerligen inte att förakta. Det vet särskilt du som egentligen hade velat få dina tänder reglerade i tonåren, men av någon anledning avstod eller inte hade möjlighet. Att känna missnöje med sina tänder kan ha stor påverkan på såväl självförtroende som det allmänna måendet.

I dag har du alla möjligheter att skapa det drömleende som du längtat efter. Med oss på All About Smiles vid din sida kommer du dessutom känna dig trygg och väl omhändertagen ända in i mål, och komma ut på andra sidan med ett stort leende på läpparna.

Gör det ont att ha tandställning?

Nej, det gör inte ont att ha tandställning. Att reglera tänderna kan upplevas som en lätt spänning mot tandraden. De flesta av våra patienter upplever behandlingen som bekväm.

Hur länge behöver jag ha tandställning som vuxen?

Hos All About Smiles behandlas alla patienter individuellt efter sina unika förutsättningar. Det gör att vi kan ge dig bästa möjliga resultat av din tandreglering. Generellt kan en tandreglering ta c:a 12–18 månader. Din tandläkare kommer informera dig om vilken som är din förväntade behandlingstid.

Vad kostar tandreglering för vuxna?

Priset för din tandreglering varierar beroende på hur mycket dina tänder behöver regleras, med vilken metod och om du behöver reglera en eller två tandrader (i överkäke respektive underkäke). Innan du påbörjar behandling kommer du få full information om kostnaden för just din tandreglering. All About Smiles erbjuder mycket förmånliga fasta priser.

Är All About Smiles för dig?
Få en kostnadsfri förstudie genom att boka en tid här
Fungerar detta för mig?

Sundare leenden för lyckligare liv!

M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 858 098 098
Contact
M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 77 588 89 68
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram