Lisa Bergersen: "Det är magiskt! Jag upplever en så stor skillnad i mitt liv"

Hej! Jag heter Lisa och är 27 år. Jag bor i en liten stad i Norge som heter Moelv tillsammans med min partner och mina 6 katter. Jag studerar grafisk design och jobbar som grafisk designer på en liten firma i Lillehammer. Jag driver också eget och tillverkar örhängen i lera och klistermärken.

När jag var liten behövde jag dra ut en tand. När vuxentanden kom ut så blev den väldigt sned. Det var så det hela började. Jag ville ha tandställning men tandläkarkliniken lades ner och inget hände. Det ledde till att det blev värre och värre. Men jag visste att jag skulle ordna det när jag blev vuxen.

Första gången jag hörde talas om genomskinliga skenor var när jag såg en video om det på YouTube. Jag följer några personer där, och de har pratat om sina egna resor med att få tänderna ordnade. Så jag bestämde mig för att läsa på mer om det, och när jag förstod vad det var visste jag omedelbart att det var något jag också ville göra. Jag ville inte ha en tandställning i metall, men jag visste inte vilka alternativ som fanns. Jag var ganska upptagen och gjorde mycket vid den tidpunkten, så jag hade egentligen inte fått fixat något med det förrän jag läste en annons hos Olivera Tannlegene. Då visste jag att det var dags att få ordnat tänderna.

Under den första delen av behandlingen var det viktigt att skapa plats åt den sneda tanden, och under den andra delen var det att flytta tanden till rätt position. Nu är jag inne på den tolfte uppsättningen skenor, och i förra veckan hade jag tid hos tandläkaren för att få en ny 3D-skanning och nya bilder av tänderna. I nästa vecka ska jag få 12 nya uppsättningar skenor för att fortsätta behandlingen.

Min erfarenhet av osynliga tandställningar är att det är väldigt lätt och enkelt. Jag vande mig vid dem på kort tid, och har inga problem med att rengöra dem efter mat eller dryck. Jag behöver alltid ha en tandborste med mig, så att jag kan rengöra dem, men det är inte ett problem för mig.

Den största skillnaden jag lagt märke till handlar faktiskt inte om tänderna utan om min huvudvärk. Min käke var hela tiden väldigt spänd och det orsakade stark huvudvärk nästan dagligen. Nu har jag det kanske bara en gång om veckan. Det är magiskt! Jag upplever en så stor skillnad i mitt liv, för nu kan jag göra mycket mer eftersom jag inte dras med huvudvärk längre.

Min partner har också märkt hur mycket jag har förändrats! Hon säger att jag ler mer nu, och hon älskar det. Jag kan också märka det själv. Jag har inte varit så bekväm med att lägga ut bilder på mig själv när jag ler så att tänderna syns, men det vet jag att det blir ändring på nu. Jag är väldigt nöjd med min erfarenhet av genomskinliga skenor, och jag kan absolut rekommendera det till andra.

Sundare leenden för lyckligare liv!

M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 858 098 098
Contact
M: hej@allaboutsmiles.se
T: +46 77 588 89 68
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram